6 Belangrijke TIPS, zoeken naar de juiste IT baan op het internet!

onderzoek-poppetje

 

Het is zover je wilt je gaan oriënteren op het internet naar de juiste IT baan.
Wij van de Carrière Buddy helpen jou graag met het zoeken naar een IT baan! Hier heb je een zestal tips die jou hierbij gaan helpen.

Veel mensen hebben een probleem om goed te zoeken. Op zich bepaalt de manier van zoeken ook wat je vind op het internet. Het is dus belangrijk dat je op de juiste manier en op een gestructureerde manier gaat zoeken.

 

TIP 1: De juiste functiebenaming

Zoek op internet naar de juiste functiebenaming hierdoor weet je ook hoe jou functie in de verschillende branches genoemd wordt. Ook in de IT worden voor dezelfde functie verschillende functienamen gebruikt.
Verzamel de verschillende benamingen en schrijf in een lijstje op. Zodra je de verschillende functienamen hebt kan je veel gerichter gaan zoeken naar een IT baan.

 

TIP 2: Het gemiddelde salaris

Je wilt natuurlijk ook weten wat het gemiddelde salaris is als je gaat  zoeken naar een IT baan, meestal staat dat niet in de vacature dus moet je kijken op banensites wat die aangeven, let wel op dat het per branche kan verschillen bij de overheid zullen er andere bedragen gelden dan bij bank. Let op meestal wordt het bruto salaris gegeven!

 

TIP 3: Verschillende zoek engines

Maak niet de fout om met maar 1 internet zoek engine te gaan zoeken naar een IT baan. Maak dus gebruik van andere internet zoek engines dan alleen maar google.nl. De reden is dat je daardoor bij de een, andere vacatures  boven aan je lijst krijgt, dan bij de anderen.

 

TIP 4: IT banensites

Wil je een groot aantal it banen vinden als je gaat zoeken naar een IT baan, ga dan naar de bekende it banensites, hier kan je dezelfde soort it functie van verschillende branches met elkaar vergelijken. Hierdoor kan je ook ontdekken of er voor een andere branche nog aanvullende kennis wordt gevraagd.

 

TIP 5: Socialmedia

Jahoor daar zijn ze weer….Linkedin, Twitter, Facebook. Maak gebruik van ze als je gaat zoeken naar een IT baan. Vooral naar de nieuwste beschikbare IT banen. Linkedin heeft speciale IT vacature groepen die dagelijks publiceren via bedrijven en  IT recruiters. Op Twitter worden dagelijks de nieuwst beschikbare IT banen gepubliceerd wordt volg deze recruiters, detacheerder of vacature sites. Hetzelfde geldt ook voor Facebook. Gebruik dus vooral deze tools als je gaat zoeken naar een IT baan.

 

TIP 6: TOPwerkgevers

Kijk eens op websites van de top werkgevers onder it-vacatures. Hun baan beschrijvingen en de te volgen procedures zijn meestal daar duidelijk te vinden. Naast de gewone arbeidsvoorwaarden zie je bij hun vaak ook duidelijk wat voor een secundaire arbeidsvoorwaarden je kan verwachten.

 

Wij hopen vanuit de Carrière Buddy dat wij jou op weg hebben geholpen hoe je gestructureerd kunt  zoeken naar een IT baan,  zodat jij je goed kan oriënteren op de juiste IT baan voor jou!
Heb je nog aanvullende tips of  vragen  maak dan gebruik van  de onderstaande commentaar box. Ook als je bepaalde onderwerpen graag besproken ziet worden kijk dan eventjes bij Help!! en reageer daar.

en niet vergeten….

WHO DARES, WINS!

Geplaatst in Solliciteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*