Linkedin belangrijk voor je IT Carrière?

in4Socialmedia heeft een aantal belangrijke tools voor het werken aan je IT Carrière. Eén van de belangrijkste is Linkedin. Linkedin is uitstekend voor jet opbouwen van een goed netwerk binnen je vakgebied. Dat netwerk kun je weer goed gebruiken voor je it carrière en het vinden van werk.

Met Linkedin moet je niet wachten totdat je het nodig hebt voor het vinden van werk, maar juist nu meteen mee aan de slag gaan. Waarom? Nou, Linkedin is een investering in je vak en in je IT Carrière. Eigenlijk is Linkedin je werk!

Een IT Professional die zijn IT Carrière serieus neemt gebruikt Linkedin vrijwel dagelijks. Maar waar gebruik je het dan voor? Voor het volgen van je vakgenoten en je vak. Je netwerk is je werkkapitaal om je werk beter te kunnen doen, want je volgt ook wat alle anderen doen. Je blijft up-to-date, je kunt vragen stellen, ontwikkelingen delen en zien wie onder anderen ook naar dat ene belangrijke congres gaat.

Eén van de beste auteurs en loopbaanprofessional Aaltje Vincent schreef verscheidene boeken over hoe je sociale media kan gebruiken voor o.a. je IT Carrière. Echt een aanrader!
Een paar tips met do’s en don’ts kun je hier al vinden.

Je Profielfoto

Jouw foto en je kopregel zorgen ervoor dat mensen je profiel op Linkedin écht gaan lezen. Zorg voor een portretfoto met een rustige achtergrond. Dus geen kerstboom, een ruïne of schemerlampen.” Ook is het belangrijk dat het portret in sollicitatiekleding is. Het verschilt wel per beroep wat voor kleding geschikt is.Bij jou als IT Professional is dat dus in pak of zakelijk gekleed.

Waarom? Omdat de eerste indruk wordt bepaald door jouw profielfoto en de regel ernaast, de kopregel. Die bepalen namelijk volgens loopbaanprofessionals in acht seconden of de bezoeker het profiel verder wil lezen. Vijf seconden daarvan worden besteed aan het bekijken van jouw foto.

Do: Kies een professionele zakelijke portretfoto en trek voor de foto sollicitatiekleding aan. Het vakgebied waarin iemand werkzaam is, bepaalt de kleding soort. En glimlach op de foto.
Don’t: Vermijd vakantiefoto’s in ski-outfit of t-shirt met korte broek, foto’s met een drukke achtergrond of portretten met je eigen kind.

Je Kopregel

Je kopregel moet zo duidelijk en wervend mogelijk zijn. Jouw it professional vakmanschap moet goed tot zijn recht komen.Je moet kort en bondig zijn zodat het meteen duidelijk is waar jij te plaatsen bent.

Er is een onderscheid tussen twee soorten werkzoekenden. Je wilt dat heimelijk doen of je wilt openlijke zoeken. Als je openlijk zoekt dan kun je het woord “beschikbaar” aan je kopregel kunnen toevoegen. Maar als je stiekem werk zoekt, dan doe je dat natuurlijk niet!

Verder moet je profiel overzichtelijk en zeker niet te lang zijn. “Je cv wordt in zo’n zes tot negen seconden gescand. Terwijl op Linkedin mensen zelf wel kiezen hoelang ze jouw profiel lezen zal men geen elle lange teksten gaan lezen.

Do: Zoek je openlijk naar een nieuw IT baan, voeg dan”beschikbaar” aan je kopregel, de hrm van bedrijven en recruiters zoeken hier gericht op.
Don’t: Zoek je heimelijk, zet dat vooral het woordje “beschikbaar”niet in je kopregel . Je huidige werkgever kijkt nl. ook mee.

Wat is jou toegevoegde waarde?

Onder het kopje samenvatting kun je iets schrijven over jezelf. Het moet gaan over wat jij kunt betekenen als toegevoegde waarde voor een werkgever. Dingen die niet relevant zijn, moet je weglaten. Maar dat is voor iedereen anders.Een niet-relevante opleiding of een diploma waar nooit iets mee gedaan is, kun je beter niet op je profiel vermelden. Diploma’s,certificaten noem je in cv en niet op je Linkedin.

Do: Zoek een aantal huidige vacatures op het internet waarop jij graag zou willen solliciteren en kijk wat men daar vraagt, neem dat over wat bij jou past want dat heb jij nl. je nieuwe werkgever te bieden.
Don’t: Schrijf niet over wat jij zoekt, wat jij wil en dat jij een nieuwe uitdaging wil. Daar zit echt niemand op te wachten

Wees niet te bescheiden

Wat erg opvallend is, is dat veel mensen heel bescheiden zijn op hun profiel. Je hebt veel meer in je mars dan je meestal op Linkedin zet. Dat komt doordat je dingen uitstekend kan, die je zelf heel gewoon vind en dat zet je er niet altijd op.

“Het profiel is de basis, Linkedin gebruiken maakt het pas echt waardevol.” Daarom is het slim om status updates te gebruiken. Dat kan je eerstegraads netwerk zien. Het hoeft maar een milliseconde te zijn, maar je staat weer even in hun systeem.

Zo’n status update is bijvoorbeeld geschikt om te melden dat je een studie gaat doen, een diploma hebt gehaald, naar een congres gaat of een project hebt opgestart. Zeggen dat je zelf een baan in een bepaalde sector zoekt. Maar niet elke dag en positief geformuleerd.

Do: Maak regelmatig gebruik van statusupdates, nieuwe baan,naar een congres, naar een opleiding.
Don’t: Maak niet dagelijks gebruik van de statusupdates, dat werkt averechts.

Wordt gevonden

Wie zoeken er nu op Linkedin? Zoals al eerder genoemd recruiters, hr-medewerkers en intercedenten, maar ook oud collega’s. Dus als je er niet op staat, word je niet gevonden.

Bovendien wordt het niet hebben van een profiel ouderwets gevonden. “Dan ben je niet meer aangesloten op de nieuwe tijd, op hoe de arbeidsmarkt nu werkt.”

Ook kunnen Linkedin-contacten handig zijn om vacatures op het spoor te komen. “De mensen die nu het werk doen dat jij wilt gaan doen, weten het allereerst of er een nieuwe collega nodig is. Dan is het dus handig om op Linkedin je netwerk in je vakgebied op te bouwen en het daar te onderhouden”, vindt ze.

Daarnaast kunnen bedrijven tegen betaling hun vacatures makkelijker vindbaar maken voor Linkedin-gebruikers. Andere, soms gratis vacatures zijn moeilijker te vinden, maar dat lukt een gebruiker wel met een goed netwerk en het volgen van bedrijven en groepen. Als je dat niet volgt, dan zie je ze dus niet en mis je de boot.

Gebruik trefwoorden

Zoals je als weet zijn er veel recruiters en hr-medewerkers die Linkedin afstruinen ,ze zoeken op functietitels en trefwoorden. Je moet met de goede trefwoorden of functietitels bovenaan in de zoekresultaten terechtkomen.

Ook trefwoorden die vakgenoten gebruiken, moeten door het hele profiel voorkomen. Je kunt het beste een aantal vacatureteksten opzoeken, om erachter te komen welke termen dat zijn.

Do: Zoek trefwoorden, de juiste functietitels,termen van je vakgenoten, gebruik een aantal vacatureteksten om deze te vinden.
Don’t: Zet er niet zomaar lukraak trefwoorden van je opleidingen neer.

Sollicitatie

Let op!, Het is niet verstandig om erin te zetten dat je een sollicitatiegesprek zal hebben. Daar zijn twee redenen voor : 1.Degene die je heeft uitgenodigd vindt dat waarschijnlijk niet prettig. 2.En als er iemand naar vraagt, moet je publiekelijk erkennen dat je het niet bent geworden.

Hoe ga je om met uitnodigingen

Een aanrader is om uitnodigingen van onbekende vakgenoten zeker te accepteren. Omdat binnen een vakgebied de nieuwste ontwikkelingen, kennis en vacatures vaak gedeeld worden. Ook uitnodigingen van directe collega’s zou ze wel accepteren.

Verder is het ook geen enkel probleem om een connectie te worden met bekenden die niet in jouw vak zitten. Ook vrienden en kennissen willen graag op de hoogte zijn van wat je doet, jou naar voren schuiven en jouw ambassadeur zijn. In het echte mensenleven vinden mensen ook nieuwe klussen werk via hun gewone netwerk.

Do: Bepaal voor jezelf wie je wel/niet toelaat in je netwerk. Het gaat hier om je IT Carrière netwerk niet om een vrienden clubje zoals facebook.
Don’t: Ga niet in elke uitnodiging in, als de persoon echt geen toegevoegde waarde voor je is en je kent hem/haar niet of het staat je tegen, doe het dan niet..

 

Voor opmerkingen en vragen zie commentaarbox

 

* Bron: Nu.nl & http://www.aaltjevincent.nl/

Geplaatst in Uncategorized

6 Belangrijke TIPS, zoeken naar de juiste IT baan op het internet!

onderzoek-poppetje

 

Het is zover je wilt je gaan oriënteren op het internet naar de juiste IT baan.
Wij van de Carrière Buddy helpen jou graag met het zoeken naar een IT baan! Hier heb je een zestal tips die jou hierbij gaan helpen.

Veel mensen hebben een probleem om goed te zoeken. Op zich bepaalt de manier van zoeken ook wat je vind op het internet. Het is dus belangrijk dat je op de juiste manier en op een gestructureerde manier gaat zoeken.

 

TIP 1: De juiste functiebenaming

Zoek op internet naar de juiste functiebenaming hierdoor weet je ook hoe jou functie in de verschillende branches genoemd wordt. Ook in de IT worden voor dezelfde functie verschillende functienamen gebruikt.
Verzamel de verschillende benamingen en schrijf in een lijstje op. Zodra je de verschillende functienamen hebt kan je veel gerichter gaan zoeken naar een IT baan.

 

TIP 2: Het gemiddelde salaris

Je wilt natuurlijk ook weten wat het gemiddelde salaris is als je gaat  zoeken naar een IT baan, meestal staat dat niet in de vacature dus moet je kijken op banensites wat die aangeven, let wel op dat het per branche kan verschillen bij de overheid zullen er andere bedragen gelden dan bij bank. Let op meestal wordt het bruto salaris gegeven!

 

TIP 3: Verschillende zoek engines

Maak niet de fout om met maar 1 internet zoek engine te gaan zoeken naar een IT baan. Maak dus gebruik van andere internet zoek engines dan alleen maar google.nl. De reden is dat je daardoor bij de een, andere vacatures  boven aan je lijst krijgt, dan bij de anderen.

 

TIP 4: IT banensites

Wil je een groot aantal it banen vinden als je gaat zoeken naar een IT baan, ga dan naar de bekende it banensites, hier kan je dezelfde soort it functie van verschillende branches met elkaar vergelijken. Hierdoor kan je ook ontdekken of er voor een andere branche nog aanvullende kennis wordt gevraagd.

 

TIP 5: Socialmedia

Jahoor daar zijn ze weer….Linkedin, Twitter, Facebook. Maak gebruik van ze als je gaat zoeken naar een IT baan. Vooral naar de nieuwste beschikbare IT banen. Linkedin heeft speciale IT vacature groepen die dagelijks publiceren via bedrijven en  IT recruiters. Op Twitter worden dagelijks de nieuwst beschikbare IT banen gepubliceerd wordt volg deze recruiters, detacheerder of vacature sites. Hetzelfde geldt ook voor Facebook. Gebruik dus vooral deze tools als je gaat zoeken naar een IT baan.

 

TIP 6: TOPwerkgevers

Kijk eens op websites van de top werkgevers onder it-vacatures. Hun baan beschrijvingen en de te volgen procedures zijn meestal daar duidelijk te vinden. Naast de gewone arbeidsvoorwaarden zie je bij hun vaak ook duidelijk wat voor een secundaire arbeidsvoorwaarden je kan verwachten.

 

Wij hopen vanuit de Carrière Buddy dat wij jou op weg hebben geholpen hoe je gestructureerd kunt  zoeken naar een IT baan,  zodat jij je goed kan oriënteren op de juiste IT baan voor jou!
Heb je nog aanvullende tips of  vragen  maak dan gebruik van  de onderstaande commentaar box. Ook als je bepaalde onderwerpen graag besproken ziet worden kijk dan eventjes bij Help!! en reageer daar.

en niet vergeten….

WHO DARES, WINS!

Geplaatst in Solliciteren

Hoi beste IT Professionals.. heb jullie hulp nodig!!

social-media-onderzoekEen nieuw bedrijf, een nieuw blog!

De afgelopen jaren ben ik veel IT Professionals(zonder werk) en IT ZZP’ers tegen gekomen die moeite hebben met het vinden van een IT baan of opdracht. En dat is dood en doodzonde! Ik bedenk me iedere keer weer welke successen deze mensen nu al hadden kunnen hebben, wanneer ze gewoon hun IT baan of opdrachten hadden gevonden. Voor mij staat het vinden van een IT baan of opdrachten gelijk aan dingen gewoon doen op een gestructureerde manier. Hou het simpel en zet iedere keer een volgende stap naar je succes!

Daarom start ik vanaf nu met een wekelijkse blog. Mijn enige doel met deze blog is om JOU te helpen. Met deze blog wil ik graag een community realiseren gerelateerd aan je IT carrière, waar we van gedachten wisselen, elkaar tips geven en elkaar helpen. Ik wil als Carrière Buddy een bron van inspiratie voor je zijn en mijn kennis met je delen.

Ik wil jou helpen met het stellen van je doelen en het realiseren van je dromen in je IT carrière. Ik wil jou helpen de juiste stappen te zetten en deze stappen te implementeren. Ik wil jou helpen om succesvol te zijn met je IT carrière.

Maar om dat te bereiken, heb ik je hulp nodig. En dus… vraag ik me af… waar kan ik jou mee helpen?

Waarover wil jij dat ik ga schrijven?
Welke onderwerpen vindt jij interessant?
Waar wil jij de komende maanden meer over leren?
Welke vragen of ideeën heb jij?
Waar loop jij tegenaan?
Wat denk jij dat je nodig hebt om je doelen te bereiken?

Ik ben ook nieuwsgierig op welke dag en welk tijdstip jij mijn blog wilt ontvangen. Plaats de onderwerpen (minimaal 3) natuurlijk in relatie met je IT Carrière en waar ik jou mee kan helpen in het reactieveld hieronder. Als dank voor je reactie ontvang je van mij een CADEAU!

Jouw reactie wordt beloond met een gratis skype sessie `Hoe vergroot ik mijn kans op mijn nieuwe IT Baan’ ter waarde van €195,00! Een persoonlijke skype sessie van 45 minuten waarbij je je eerste stappen zet om je kansen te vergroten om jou IT baan te realiseren!

Schroom niet, om een onderwerp te noemen, welke anderen ook hebben genoemd, plaats het gewoon in je comment. Zo kan ik zien welke van de onderwerpen ‘hot’ zijn.

Ik zie graag je reactie tegemoet!

Who dares, WINS !
Wim

P.s. Hebben je vrienden en/of oud-collega’s ook baat bij mijn blog? Deel dit met hen! 

Geplaatst in Help!!

De 5 belangrijkste tips in : Hoe ga ik om met werkeloosheid

What is your storyTIP 1 : Erken je situatie en gevoelens

Waarschijnlijk voel jij je zoals veel mensen die geen werk hebben en vind jij het ook moeilijk om te accepteren dat je met jezelf in een nare situatie bevind waar je misschien lastig uitkomt. Als werkloze, en zeker als je ‘kostwinner ‘ bent, zal jij je verantwoordelijk voelen om geld binnen te brengen in het gezin.

Dat grote verantwoordelijkheidsgevoel kan aan je gaan knagen wanneer die niet (meteen) in de behoefte aan geld kan voorzien. Toch heb je als werkloze niet enkel de verantwoordelijkheid om geld in het laatje te brengen, je bent ook verantwoordelijk voor het welzijn van je gezin; en dat heeft niet meteen met financiën te maken. Probeer te erkennen wat je gevoelens zijn t.o.v. de werkloosheid, en creeer voor jezelf een duidelijk beeld van de werksituatie.

Erken je gevoelens

  • Maak je gevoelens duidelijk en helder voor jezelf, zet het op papier wat je dwars zit als het om je werkloosheid gaat.
  • Maak een lijstje met ‘negatieve’ gevoelens zoals frustratie, boosheid en angst,
  • Schrijf ook een aantal positieve punten op. Hoewel positieve gevoelens waarschijnlijk in de minderheid zijn kun je bijvoorbeeld ‘meer tijd voor mijn gezin’, of: ‘een nieuwe stap in mijn carrière’ opschrijven en daar een positief gevoel aanhangen.
  • Je gevoelens kun je het beste delen met je partner en/of kinderen zodat deze precies weten wat er in je omgaat.


Erken je situatie

  • Schrijf kort en bondig hoe je er op het gebied van werk ‘voorstaat'(bijv: `Ik ben 1 jaar werkeloos’).
  • Schrijf welke stappen je hebt ondernomen om een nieuwe baan te vinden,  hierdoor kun je meer inzicht in jouw situatie krijgen(bijv: `Ik heb een reïntegratietraject gevolgd enzovoorts’).
  • Probeer hierna een aantal doelen te stellen aan de hand van de nieuwe inzichten(bijv: ‘ik wil iedere dag minimaal twee sollicitatievacatures vinden’, maar bijvoorbeeld ook ‘ik ga solliciteren op een baan die niet meteen in mijn straatje past maar me wel aanspreekt’).

 

TIP 2 : Durf om hulp te vragen

Ga netwerken onder mensen die je kent en die je niet kent. Een telefoontje is snel gemaakt en kan soms positieve gevolgen met zich meebrengen. Durf ook op emotioneel vlak om hulp te vragen. Zie je het echt niet meer zitten? Vraag dan een psycholoog om hulp.

 

TIP 3 : Geef nooit op

Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is gevaarlijk eenvoudig om in een depressie te raken en hele dagen op de bank thuis te zitten. Een mogelijk nieuwe werkgever heeft weinig aan iemand die verbitterd en depressief aan een nieuwe baan wil beginnen. Zorg daarom, ondanks je werkloosheid, goed voor jezelf. Eet gezond, beweeg voldoende en neem actief deel aan een verenigings- of gezinsleven.
Kom niet in een sociaal isolement.

 

TIP 4 : Houd een bepaalde structuur aan

Het is heel belangrijk dat je een duidelijke structuur aanhoud,een vast ritme, dit zorgt ervoor datje uit de negatieve spiraal blijft. Dus blijf niet te lang in bed liggen ’s ochtends ‘omdat je toch niets beters te doen hebt’, maar ga op een goede manier met de dag om. Plan activiteiten in die je kunnen helpen om werk te vinden gekoppeld aan je doelen per dag. Zo laat je ook aan jezelf en je gezin zien dat je op een productieve manier bezig bent om werk te vinden. En heb je een baan aangenomen die je eigenlijk liever niet wilde hebben? Zorg dan dat je na werktijd gelegenheid vindt om op zoek te gaan naar een ‘stapje hoger’.

 

TIP 5 : Wees flexibel

Stel je flexibel op en houd niet vast aan een bepaalde opleiding die je gevolgd hebt of werkervaring die je hebt opgedaan, maar durf breder te denken. In sommige gevallen zul je een baan moeten aannemen die minder goed bij je past en ook minder betaald. Het werk en het feit dat er weer een beetje geld in het laatje wordt gebracht zal je motiveren om uit te kijken naar een nieuwe baan. Een mogelijk nieuwe werkgever zal deze instelling zeer waarderen. Houd in gedachten dat het verschil tussen winnaars en verliezers is dat winnaars doen wat verliezers niet willen doen.

 

Geplaatst in Ontslagen!....Nieuwe kansen!