Linkedin belangrijk voor je IT Carrière?

in4Socialmedia heeft een aantal belangrijke tools voor het werken aan je IT Carrière. Eén van de belangrijkste is Linkedin. Linkedin is uitstekend voor jet opbouwen van een goed netwerk binnen je vakgebied. Dat netwerk kun je weer goed gebruiken voor je it carrière en het vinden van werk.

Met Linkedin moet je niet wachten totdat je het nodig hebt voor het vinden van werk, maar juist nu meteen mee aan de slag gaan. Waarom? Nou, Linkedin is een investering in je vak en in je IT Carrière. Eigenlijk is Linkedin je werk!

Een IT Professional die zijn IT Carrière serieus neemt gebruikt Linkedin vrijwel dagelijks. Maar waar gebruik je het dan voor? Voor het volgen van je vakgenoten en je vak. Je netwerk is je werkkapitaal om je werk beter te kunnen doen, want je volgt ook wat alle anderen doen. Je blijft up-to-date, je kunt vragen stellen, ontwikkelingen delen en zien wie onder anderen ook naar dat ene belangrijke congres gaat.

Eén van de beste auteurs en loopbaanprofessional Aaltje Vincent schreef verscheidene boeken over hoe je sociale media kan gebruiken voor o.a. je IT Carrière. Echt een aanrader!
Een paar tips met do’s en don’ts kun je hier al vinden.

Je Profielfoto

Jouw foto en je kopregel zorgen ervoor dat mensen je profiel op Linkedin écht gaan lezen. Zorg voor een portretfoto met een rustige achtergrond. Dus geen kerstboom, een ruïne of schemerlampen.” Ook is het belangrijk dat het portret in sollicitatiekleding is. Het verschilt wel per beroep wat voor kleding geschikt is.Bij jou als IT Professional is dat dus in pak of zakelijk gekleed.

Waarom? Omdat de eerste indruk wordt bepaald door jouw profielfoto en de regel ernaast, de kopregel. Die bepalen namelijk volgens loopbaanprofessionals in acht seconden of de bezoeker het profiel verder wil lezen. Vijf seconden daarvan worden besteed aan het bekijken van jouw foto.

Do: Kies een professionele zakelijke portretfoto en trek voor de foto sollicitatiekleding aan. Het vakgebied waarin iemand werkzaam is, bepaalt de kleding soort. En glimlach op de foto.
Don’t: Vermijd vakantiefoto’s in ski-outfit of t-shirt met korte broek, foto’s met een drukke achtergrond of portretten met je eigen kind.

Je Kopregel

Je kopregel moet zo duidelijk en wervend mogelijk zijn. Jouw it professional vakmanschap moet goed tot zijn recht komen.Je moet kort en bondig zijn zodat het meteen duidelijk is waar jij te plaatsen bent.

Er is een onderscheid tussen twee soorten werkzoekenden. Je wilt dat heimelijk doen of je wilt openlijke zoeken. Als je openlijk zoekt dan kun je het woord “beschikbaar” aan je kopregel kunnen toevoegen. Maar als je stiekem werk zoekt, dan doe je dat natuurlijk niet!

Verder moet je profiel overzichtelijk en zeker niet te lang zijn. “Je cv wordt in zo’n zes tot negen seconden gescand. Terwijl op Linkedin mensen zelf wel kiezen hoelang ze jouw profiel lezen zal men geen elle lange teksten gaan lezen.

Do: Zoek je openlijk naar een nieuw IT baan, voeg dan”beschikbaar” aan je kopregel, de hrm van bedrijven en recruiters zoeken hier gericht op.
Don’t: Zoek je heimelijk, zet dat vooral het woordje “beschikbaar”niet in je kopregel . Je huidige werkgever kijkt nl. ook mee.

Wat is jou toegevoegde waarde?

Onder het kopje samenvatting kun je iets schrijven over jezelf. Het moet gaan over wat jij kunt betekenen als toegevoegde waarde voor een werkgever. Dingen die niet relevant zijn, moet je weglaten. Maar dat is voor iedereen anders.Een niet-relevante opleiding of een diploma waar nooit iets mee gedaan is, kun je beter niet op je profiel vermelden. Diploma’s,certificaten noem je in cv en niet op je Linkedin.

Do: Zoek een aantal huidige vacatures op het internet waarop jij graag zou willen solliciteren en kijk wat men daar vraagt, neem dat over wat bij jou past want dat heb jij nl. je nieuwe werkgever te bieden.
Don’t: Schrijf niet over wat jij zoekt, wat jij wil en dat jij een nieuwe uitdaging wil. Daar zit echt niemand op te wachten

Wees niet te bescheiden

Wat erg opvallend is, is dat veel mensen heel bescheiden zijn op hun profiel. Je hebt veel meer in je mars dan je meestal op Linkedin zet. Dat komt doordat je dingen uitstekend kan, die je zelf heel gewoon vind en dat zet je er niet altijd op.

“Het profiel is de basis, Linkedin gebruiken maakt het pas echt waardevol.” Daarom is het slim om status updates te gebruiken. Dat kan je eerstegraads netwerk zien. Het hoeft maar een milliseconde te zijn, maar je staat weer even in hun systeem.

Zo’n status update is bijvoorbeeld geschikt om te melden dat je een studie gaat doen, een diploma hebt gehaald, naar een congres gaat of een project hebt opgestart. Zeggen dat je zelf een baan in een bepaalde sector zoekt. Maar niet elke dag en positief geformuleerd.

Do: Maak regelmatig gebruik van statusupdates, nieuwe baan,naar een congres, naar een opleiding.
Don’t: Maak niet dagelijks gebruik van de statusupdates, dat werkt averechts.

Wordt gevonden

Wie zoeken er nu op Linkedin? Zoals al eerder genoemd recruiters, hr-medewerkers en intercedenten, maar ook oud collega’s. Dus als je er niet op staat, word je niet gevonden.

Bovendien wordt het niet hebben van een profiel ouderwets gevonden. “Dan ben je niet meer aangesloten op de nieuwe tijd, op hoe de arbeidsmarkt nu werkt.”

Ook kunnen Linkedin-contacten handig zijn om vacatures op het spoor te komen. “De mensen die nu het werk doen dat jij wilt gaan doen, weten het allereerst of er een nieuwe collega nodig is. Dan is het dus handig om op Linkedin je netwerk in je vakgebied op te bouwen en het daar te onderhouden”, vindt ze.

Daarnaast kunnen bedrijven tegen betaling hun vacatures makkelijker vindbaar maken voor Linkedin-gebruikers. Andere, soms gratis vacatures zijn moeilijker te vinden, maar dat lukt een gebruiker wel met een goed netwerk en het volgen van bedrijven en groepen. Als je dat niet volgt, dan zie je ze dus niet en mis je de boot.

Gebruik trefwoorden

Zoals je als weet zijn er veel recruiters en hr-medewerkers die Linkedin afstruinen ,ze zoeken op functietitels en trefwoorden. Je moet met de goede trefwoorden of functietitels bovenaan in de zoekresultaten terechtkomen.

Ook trefwoorden die vakgenoten gebruiken, moeten door het hele profiel voorkomen. Je kunt het beste een aantal vacatureteksten opzoeken, om erachter te komen welke termen dat zijn.

Do: Zoek trefwoorden, de juiste functietitels,termen van je vakgenoten, gebruik een aantal vacatureteksten om deze te vinden.
Don’t: Zet er niet zomaar lukraak trefwoorden van je opleidingen neer.

Sollicitatie

Let op!, Het is niet verstandig om erin te zetten dat je een sollicitatiegesprek zal hebben. Daar zijn twee redenen voor : 1.Degene die je heeft uitgenodigd vindt dat waarschijnlijk niet prettig. 2.En als er iemand naar vraagt, moet je publiekelijk erkennen dat je het niet bent geworden.

Hoe ga je om met uitnodigingen

Een aanrader is om uitnodigingen van onbekende vakgenoten zeker te accepteren. Omdat binnen een vakgebied de nieuwste ontwikkelingen, kennis en vacatures vaak gedeeld worden. Ook uitnodigingen van directe collega’s zou ze wel accepteren.

Verder is het ook geen enkel probleem om een connectie te worden met bekenden die niet in jouw vak zitten. Ook vrienden en kennissen willen graag op de hoogte zijn van wat je doet, jou naar voren schuiven en jouw ambassadeur zijn. In het echte mensenleven vinden mensen ook nieuwe klussen werk via hun gewone netwerk.

Do: Bepaal voor jezelf wie je wel/niet toelaat in je netwerk. Het gaat hier om je IT Carrière netwerk niet om een vrienden clubje zoals facebook.
Don’t: Ga niet in elke uitnodiging in, als de persoon echt geen toegevoegde waarde voor je is en je kent hem/haar niet of het staat je tegen, doe het dan niet..

 

Voor opmerkingen en vragen zie commentaarbox

 

* Bron: Nu.nl & http://www.aaltjevincent.nl/

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*