Oriënteren

DoelgroepVacatures1Jouw DOEL(groep) vacatures

Als jij je sollicitaties goed wilt aanpakken en jij positief, duidelijk, zeker en doelgericht wilt overkomen gedurende een sollicitatiegesprek of bij het aanmelden bij een recruiter, dan moet je heel goed weten wat wilt,wat je kunt en wat bij je past. Met andere woorden: Je moet jouw DOEL goed bepalen.

Een voorbeeld van een duidelijk doel is; De baan waarop ik solliciteer is in een straal van 75 km van mijn woonplaats in Noord-Brabant, bij een internationaal bedrijf binnen de ICT sector, waar ik als ict helpdeskmedewerker/support ga werken in de ondersteuning van medewerkers van dat bedrijf. Daarnaast wil ik minimaal  € 2100,- bruto verdienen met 25 vakantiedagen per jaar en de mogelijkheid hebben om verder te kunnen doorgroeien binnen het bedrijf en een opleidingsbudget van € 1500,- per jaar welke vrij te besteden is.

Dit is maar een voorbeeld. Je doelgroep vacatures kan je heel goed zelf  samenstellen als je gebruik maakt van  de volgende stappen:

✔Bepaal de demografische factoren
✔Bepaal de psychografische factoren
✔Welk probleem los jij op voor je toekomstige werkgever?
✔Wie zijn jouw VIP’s?

Demografische factoren

Hierbij moet je denken aan  regio, branche, type bedrijf, functies, werkzaamheden, opleidingsniveau, salaris bandbreedte etc.

Psychografische factoren

Denk aan wat is de sfeer binnen dat  soort bedrijven, wat zijn de normen en waarden binnen jouw functie en de bedrijven, waar en hoe plaatsen hun vacatures, hoe loopt hun sollicitatieprocedure, waar kan je ze vinden?

Welk probleem los jij op?

Hier moet je in de huid van je werkgever kruipen en je functie die je wilt gaan uitoefenen. Maar nog belangrijker is jouw extra toegevoegde waarde. Als IT projectleider regel jij alles van a tot z. Trekt tijdig aan de bel als het mis dreigt te gaan. Bepaal de gevolgen van dit grootste probleem, bepaal wat jij kan oplossen hiervan en bepaal wat het voordeel is wat jij voor je werkgever oplost etc.

Jouw VIP’s?

Bij welk bedrijven zou jij het liefst willen werken?, welke functie zou jij het liefst willen werken?, welke sfeer heb jij het liefst in het bedrijf, wat voor een collega’s, wat voor een soort manager etc.

 Profiel

Als je deze stappen volgt en antwoord geeft op deze vragen dan worden jou doelvacatures steeds scherper en weet jij precies wat voor een soort vacatures jij zoekt en wat bij jouw past. Maak van dit geheel een vacature profiel. Zo’n profiel helpt je bij het zoeken en bij het vertellen aan jouw omgeving  wat jij nou precies voor een baan zoekt.

Dit kan je zelfstandig doen of als je daar hulp bij nodig hebt kan “De Carrière Buddy”  jouw daarbij helpen. Zie daarvoor de dienst “Zoek, vind en krijg jouw IT baan”